logo

Biografia

Linda në Athinë, ku përfundova arsimimin primar dhe sekondar në shkollën private "I Eliniki Pedia"

Përfundova studimet në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Janinës, , nga ku u diplomova në vitin 2000

Trajnim 3-mujor (15/2/2000-14/5/2000) në Spitalin Haxhikosta të Janinës (në klinikën patologjike, kirurgjike dhe kardiologjike, ambulatorët dhe departamentin e emergjencës respektivisht).

Shërbim në Qendrën Shëndetësore Derviziana 2000-2001

Studiova në Liceun Teknik nr.6 të Janinës (PATES SELETE) 2000-2001

Asistent profesor nëLiceun Teknik nr.6 të Janinës sektori i Infermierisë, Laboratorik dhe Radiografisë) 2001-2003

Përgjegjëse, Mjeke prezente, gjatë garave atletike të shkollave, për vitin shkollor 2000-2001, të kryera në verën e vitit 2001

Mjeke përgjegjëse i Qendrës Speciale për Nxënës Fizikisht të Dobët në Athinë, në Drejtorinë e Arsimit, për provimet përsëritëse të klasës së dytë të shkollës së mesme, në shtator të vitit 2001.

Specializimi në Radiologji në Departamentin e Radiologjisë në Spitalin Universitar të Janinës 2003-2008. Gjatë kësaj kohë, ushtrova radiologjinë e përgjithshme, ultrasonografinë, diagnostikën CT dhe MRI Scans, angiografinë, radiologjinë intervente dhe pedoaktinologjinë.

Përgjegjëse e programit pediatrik MRI në Spitalin Universitar të Janinës dhe e Njësisë Neonatale në sektorin e ekografisë tek fëmijët e porsalindur, në vitet 2007-2010, në kuadrin e Ph.D. me titull: "Studime në trurin e fëmijëve të lindur parakohshëm me teknika difuzioni".

Klinikë Ultrasonike private prej 2008 – sot, në të cilën kryhen ekskluzivisht Ultrasonografi tek fëmijët e porsalindur, foshnjat, të rriturit si dhe triplex vaskular (ekografi e enëve të gjakut).

Anëtare e komitetit organizativ

10-11/2/2006, Ioannina: Aplikime të MRI dhe US në lëndimet sportive të gjurit, supit dhe dysplasisë zhvillimore të hipit.

Anëtere e shoqatave shkencore

- European Society of Radiology

- Radiological Society of North America

- American institute of ultrasound in medicine

- ΕKolegji Grek i Radiologjisë

Gjuhë

Anglisht

Frengjisht

ItalishtLinks

icon

Radiological Society of North America:
http://www.rsna.org/

European Society of Radiology :
http://www.myesr.org/

Literaturë News

user

"Τι είναι οι υπέρηχοι ή το υπερηχογράφημα οργάνων?"

Διαβάστε...

Kontakti

Διεύθυνση:

Τηλέφωνο:
Φαξ:
Email:

Χαριλάου Τρικούπη 6, Ιωάννινα, 45444, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2651035670
2651035670
[email protected]

Copyright 2012 - 2013. Maria Papastefanaki-Gresta All Rights Reserved